همانطور که در جریان هستید، گوگل هر روز به معرفی الگوریتم های رتبه بندی می پردازد که بعضی از آن ها دارای ترفندهای کوچک بوده و بعضی دیگر، کل جایگاه های موجود در serp را تغییر می دهند. ممکن است، بعضی از کاربرانی که در حال خواندن این مطلب هستند، با تاثیرات الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن، مرغ مگس خوار و… آشنایی کافی نداشته باشند که در انتهای این مقاله با کلیک بر روی هر کدام از الگوریتم ها، می توانند وارد صفحه مربوطه شوند و اطلاعاتی جامع از آن الگوریتم ها را بدست آورند.
به منظور آشنایی بیشتر با الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) اجازه دهید ابتدا به تعریفی از الگوریتم بپردازیم و بعد از آن با ساز و کار الگوریتم سئو آشنا شویم.
ناگفته نماند که این مطلب برای کارشناسان سئو می تواند بهترین منبع باشد و اگر مشتریان آن ها در باره الگوریتم جدید گوگل، سوالاتی پرسیدند، بتوانند به راحتی به آن ها پاسخ دهند و مجبور به توضیح درباره ریدایرکت ۳۰۱، خطاهای مربوط به رباتهای گوگل، تگ کنونیکال و دیگر تکنولوژیهای مربوط به سئو نباشند؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
الگوریتم گوگل چیست؟
اگر بخواهیم الگوریتم را به زبان ساده بیان کنیم، در حقیقت به مجموعه ای از قواعد، قوانین و کارها گفته می شود که با استفاده از آن ها شما مسئله یا مشکلی را حل خواهید کرد.
الگوریتمهای گوگل، سیستم پیچیدهای هستند که برای بازیابی دادهها از فهرست جستجوی خود و ارائه فوری بهترین نتایج ممکن برای یک پرس و جو استفاده میکنند. موتور جستجو ترکیبی از الگوریتمها و فاکتورهای رتبهبندی متعدد برای ارائه رتبهبندی صفحات وب است، و از ارتباط خود در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) استفاده میکند.
در سالهای اولیه، گوگل فقط تعداد کمی از الگوریتمهای خود را بهروزرسانی کرد. اکنون گوگل هر سال هزاران تغییر ایجاد می کند.
اکثر این به روز رسانی ها آنقدر جزئی هستند که کاملاً مورد توجه قرار نمی گیرند. با این حال، گاهی اوقات، موتور جستجو الگوریتم های اصلی را ارائه می کند.
عوامل رتبه بندی الگوریتم گوگل در سئو
ما در رابطه با الگوریتم های گوگل در سئو، موارد زیادی را می دانیم؛ زیرا گوگل فاکتورهای رتبه بندی و مهم خود را به هیچ عنوان اعلام نمی کند. به عبارت دیگر، کسی نمی داند که بر چه اساسی، صفحه نتایج را مورد بررسی قرار می دهد و رتبه ها را تعیین می کند. با این حال، در اینجا خلاصه ای از عوامل رتبه بندی که ما درباره آنها می دانیم آورده شده است:
-
سرعت صفحه:
مهمترین آپدیت گوگل، بررسی سرعت صفحه و سایت می باشد که در صورت رعایت نکردن و کند بودن صفحه، احتمال کاهش رتبه را خواهید داشت. این کند بودن، نشانه ضعیف بودن تجربه کاربری در این نوع سایت ها به حساب می آید. -
ارتباط محتوا:
محتوایی که در سایت گذاشته می شود باید متناسب با کلمه کلیدی و کلمه ای که می خواهید در نتایج جستجو دیده شوید، آورده شود. اما این بدین معنی نیست که تراکم کلمات کلیدی را نادیده بگیرید. -
طراحی سایت:
وب سایت شما باید کاربرپسند باشد و به راحتی قابل پیمایش باشد. -
کیفیت لینک ها:
حتما برای لینک سازی، به سایت هایی لینک دهید که مرتبط با موضوع سایت شما و کلمه ای باشد که قصد گرفتن رتبه را دارید. در غیر اینصورت، احتمال افت رتبه را به همراه خواهید داشت. - سازگاری با موبایل: سایت هایی که دارای نسخه موبایل می باشند توسط الگوریتم های گوگل برای سئو، مورد بررسی و رتبه بندی قرار میگیرند.
-
وضعیت HTTPS:
به طور کلی، گوگل وب سایت های امن را ترجیح می دهد زیرا آنها قابل اعتمادتر هستند. HTTPS از HTTP امن تر است، بنابراین داشتن گواهینامه SSL می تواند به رتبه بندی شما کمک کند. -
تعامل کاربر: سایت بازی انفجار
در نهایت، گوگل ممکن است وب سایت هایی با نرخ پرش بالا و بازدیدکنندگان کمی را تحت تاثیر قرار دهد زیرا ممکن است صفحات با کیفیت پایینی باشند.